Muutama viikko sitten jouduin tekemään ikävän päätöksen. Koko vuoden huolella vaalimani annuumit (paprika mukaanluettuna) eivät tuntuneet millään pääsevän kirvoista eroon, ja jokapäiväinen myrkyttely alkoi jo ottamaan päähän. Viimeinen pisara oli, kun spottasin yhden täysikasvuisen kirvan myös Inca Red Dropin taimella. Heitin siis kaikki annuumit kesken kukintaansa ja podien kasvattelua kylmästi ulos pakkaseen ja osan roskiin . Sääliksi kävi, mutta minkäs teet. Mitta tuli täyteen.

Hieman tämän jälkeen huomasin myös Chinensen taimissa pari mikroskooppisen pientä ötökkää. Ilmeisesti tuon kyseisen synnintekijän jälkeläisiä. Suihkutus on toistaiseksi auttanut, mutta epäilen tämän johtaneen kahden Chinensen-taimen kuolemaan. Yksi sinnittelee vielä toistaiseksi, mutta on huomattavasti pienempää tekoa kuin nuo Incat. Sirkkalehtien lisäksi vain yksi pieni lehdenalku pilkottaa tällä hetkellä. Vaihdoin rassukan tänään isompaan ruukkuun viimeisenä keinona. Saa nähdä, tokeneeko se enää tuosta. Incat viihtyvät toistaiseksi vallan mainiosti, mutta Baccatumit taitavat ollakin sieltä helpoimmasta päästä kasvattaa.

Iloinen yllätys oli, kun K-kauppaan oli tullut Aji Cristalin kypsiä podeja. Pakkohan niitä oli maistaa, ja ruoan seassa toimivat erittäin hyvin. Taitaa olla pakko laittaa seuraavaksi kyseisiä siemeniä itämään muiden lisäksi :).